Scoala-Basarabi
Despre noi

Despre noi

Cine suntem?

O comunitate ce vine cu o experienta reala in urma abilitatilor dobandite dobandite din mediul militar si cel privat . Suntem un grup de prieteni pasionati de istorie, cultura, traditie, arte martiale, munte si dorim sa impartasim o parte din cunostintele acumulate.

 

Ce ne propunem?

Ne propunem sa dezvoltam abilitatile motrice, psihologice, precum si dezvoltarea unor mecanisme de gandire ce devin automatisme prin antrenamentele practicate in cadrul scolii noastre . Ne dorim ca informatiile acumulate sa fie de folos in toate aspectele din viata de zi cu zi.

De ce?

Principiile de viata si lupta de-a lungul timpului nu s-au schimbat foarte mult.

S-a observat ca luat individual, fiecare om face fata situatiilor extreme in care ajunge conform experientelor sale din sistemul de pregatire.

Cu cat pregatirea este mai complexa si mai diversificata acest om va fi mai abil(pe campul de lupta sau in viata) si va putea supravietui celor mai dificile situatii.

Inca din vechime omul a trebuit sa se apere, sa fie inclus intr-un sistem de aparare, sa se deplaseze efiecient.

Astfel el a invatat sa-si ascunda urmele si bineinteles sa lupte cand situatia o cerea. Normele de pregatire rezultate prin prisma necesitatilor impuneau de la sine si dezvoltarea altor cunostinte: autocontrol,strategie, cunoasterea elementelor de camuflaj, prim ajutor, meteo si multe altele

Omul este o fiinta algoritmata pentru a trai intr-un mediu dur. Lipsa acestui mediu aspru slabeste fiinta si poate conduce pana la a pierde ceea ce o defineste.

Deducem astfel ca este normal sa ne mentinem un mediu de privatiune controlata pentru a fi sanatosi. Putem introduce in viata de zi cu zi aceste privatiuni pentru a deveni mai calculati, minutiosi si pregatiti.

Adulti sau copii prin antrenament isi pot perfectiona viata ajungand la o buna intelegere a acesteia si amediului in care traiesc, afla ca natura nu este mediu ostil si situatiile critice ne pot deveni favorabile.

In zilele noastre militarii profesionisti sunt educati/antrenati conform evolutiei timpului, tehnologiei,situatiilor geografice, economice si politice. Un bun profesionist stie sa se descurce cu ce are in dotare, dar el este format in a fi un maestru al improvizatiei daca situatia ii impune lipsuri.

Adaptabilitatea, flexibilitatea mentala sunt doar doua din caile prin care un om antrenat gaseste solutii de a iesi din situatiile critice, pentru ca in final sa iasa victorios.

Aceste situatii nu mai sunt in prezent apanajul militarilor profesionisti, ele se pot adapta foarte usor si societatii civile care devine interesata in a se dezvolta in noii doemnii. Practic oricine este interesat poate invata acest sistem complex de antrenament.

 

Noi incercam sa va facem sa intelegeti necesitatea unui astefel de sistem si sa va facem parte din el.